Stylingtips på tavelvägg i ditt hem

På hösten är det många av oss som av gammal vana sadlar om till ny termin. Trots att det kanske var längesen vi pluggade eller gick i skolan så sitter känslan av förnyelsemani kvar starkt i många av oss när september går över i oktober. För att förnya heminredningen kan du ta en titt på din vägg: vad finns det egentligen för dold potential här?

Decor of Sweden har nog en av Sveriges snyggaste utbud av riktigt snygg väggdekor. På deras sajt kan du hitta otaliga mängder tavlor och posters i modern design. De erbjuder också ramar och andra tillbehör och det är bland annat detta vi ska lära oss experimentera med idag. Att lägga lite tid och krut på din väggdekor kommer göra magiska förändringar på ditt rum.

Gör en tavelvägg

En tavelvägg är kanske det roligaste du kan ägna en söndag åt. Planera in i förväg ungefär vad du vill att din tavelvägg ska ha för tema. Ska den bara vara grafiskt tilltalande med matchande konstnärliga posters i snygga, bjärta kulörer? Eller är det en temavägg med svartvita foton där du kan blanda klassiska fotoplanscher tillsammans med personliga svartvita foton på dig och någon du tycker extra mycket om? Lägg upp en estetisk strategi och scrolla runt på internet för att hitta inspiration om hur du kan bygga tavelväggen: det finns egentligen inga rätt och fel.

När du gör din tavelvägg kan du också experimentera med upphängningstekniken. Säkert har du inte missat att mässing är hett fortfarande, och du kan leka mycket med inramningen av dina posters. Kanske någon kan ha en posterhängare som gör att det monotona inramade bryts av med något annorlunda? Var inte rädd för att blanda storlekar, former och färger – och var inte heller rädd för det motsatta. En kaosig tavelvägg kan vara minst lika harmonisk och tilltalande som en ordnad och mer ”monoton” tavelvägg. Fundera istället över vad det är du vill hänga upp – och utgå från det!

Läs fler tips om hur du kan skapa harmoni i hemmet i den här briljanta inspirationsartikeln i Skönahem! Där får du bland annat tipset att tvätta dina fönster regelbundet – det gör enorm skillnad på interiören och känslan som skapas när du kliver in i ett rum.