Fixa finaste köket

Ett fint kök höjer livskvaliteten samtidigt som det underlättar vardagspusslet. Att fixa ett riktigt fint kök kräver en del planering och arbete men med smarta val kommer du att kunna njuta av ditt kök i många år.

Vid valet av fast köksinredning är det viktigt att inte tumma på kvaliteten. Kakel, vitvaror och bänkskivan används dagligen och måste klara av en hel del slitage. Genom att välja kvalitetsvaror som en elegant bänkskiva i kvarts från kitchens.se kommer ditt kök att hålla länge, både utseendemässigt och kvalitetsmässigt. Tack vare bänkskivornas material i natursten är de mycket tåliga och dessutom lätta att underhålla.

  • Satsa på kvalitet vid val av bänkskiva och annan fast inredning
  • Välj klassiska färger som inte blir omoderna inom kort
  • Ta ut svängarna med roliga och lyxiga inredningsdetaljer

Välja köksinredning

Förutom att välja en stilren bänkskiva av hög kvalitet är det också viktigt att planera köksinredningen noggrant eftersom ett kök ska hålla i flera år. Låt dig inspireras av stilrena kök och tänk igenom vilka behov som är nödvändiga. Behöver du en stor kyl- och frys eller vill du hellre ha plats med en stor diskmaskin? Lagar du mycket mat i ugnen och vill kunna ställa in flera plåtar samtidigt? Kanske älskar du vin och vill satsa på en bra vinkyl? Alla har olika önskningar och behov när det kommer till köksinredning och därför lönar det sig att lägga extra tid på planering inför renoveringen. Om du tror att du kommer att sälja din bostad inom några år är det däremot viktigt att tänka på vad som är attraktivt för de flesta bostadsspekulanter. Undvik då alltför avvikande färgval och udda köksinredning. Om du är osäker på vad som tilltalar bostadsköpare kan du kontakta en mäklare för att få tips och råd om vad som höjer värdet vid en försäljning.

Detaljerna som gör stor skillnad

De små detaljerna i köket ska inte underskattas. Med hjälp av några vardagslyxiga köksdetaljer kan du enkelt och snabbt få till pricken över i:et i ditt nyrenoverade kök. Vackra vaser i keramik med grönskande växter på matbordet eller fönsterbrädet ger omedelbart en avkopplande känsla i köket. Handdukar i vackra mönster och gardiner som matchar övrig inredning bidrar också till hemtrevnaden. Rostfria tillbringare, vaser och skålar ger en känsla av att äta på restaurang vilket ger vardagslyx även en vanlig vardagskväll. Glöm inte heller att inreda med några små krukor med kryddväxter som kan användas vid matlagningen. Basilika, krasse och rosmarin är klassiska kryddor som kan användas till flera olika traditionella måltider.

Fördelen med de mindre inredningsdetaljerna är att det går att ta ut svängarna mer än vid valet av den fasta köksinredningen. Dukar, prydnadssaker och köksredskap kan enkelt bytas ut när du har tröttnat på dem och det gör därför ingenting om du väljer knallgula eller chockrosa färger på prylarna. Botanisera gärna på loppisar eller i second hand-affärer för att hitta unika och speciella detaljer till ditt kök. Har du tur hittar du gamla linnedukar med broderier eller gamla glasburkar som är både tåliga och vackra.