Feng shui – inred för din hälsa

Har du någonsin reflekterat över känslan ett rum kan ge? Beroende på hur du möblerar i ditt hem, kan vissa vissa arrangemang kännas bättre än andra och denna känsla kan du styra över med hjälp av Feng Shui. När du använder Feng Shui kan du göra ditt hem till den optimala platsen för att ladda batterierna och din möblering kommer påverka ditt välmående – till det positiva.

Vad är egentligen Feng Shui? Begreppet grundas utifrån läran om hur energi påverkar vårt liv på jorden. Feng Shui symboliserar utrymmet där vi människor lever och där finns det många material och metoder att ta till sig för att skapa symfoni i miljön. När du kommer in i ett rum ska du känna positivitet och bli inspirerad, inte bli nedstämd och orolig. Detta är det Feng Shui ämnar att göra, nämligen ge den extra känslan av trivsel.

För att skapa Feng Shui i ditt hem behöver en balans formas mellan de olika elementen i hemmet, vilket är vatten, eld, trä, metall och jord. Likaså bör det finnas en balans mellan balans mellan ljust och mörkt liksom mellan manligt och kvinnligt. När hemmet är balanserat på rätt sätt tillåts de positiva energierna att flöda i hemmet vilken kan göra skillnad på ditt välmående och göra att du känner mer harmoni i din vardag.

Feng Shui – rum för rum

Balans är A och O när det kommer till att Feng Shui-anpassa ett hem, det vill säga att det ska inte finnas för mycket eller för lite av något du valt att plocka in. För mycket saker i ett rum ser rörigt ut och detta gör att rummet känns stökigt, trots att det inte är det. Ett rum med för lite saker skapar den motsatta känslan, att rummet känns tomt, opersonligt och kallt. Balans i inredningen är helt enkelt nyckeln till att skapa ett ombonat hem.

I arbetsrummet vill du kunna fokusera därför är det viktigt att inte ha för mycket saker framme och tänka på att hålla ordning. Enligt Feng Shui ska rummet du arbetar i vill du känna trygghet för att nå det optimala fokuset och därför ska ryggen vara vänd mot en vägg och ansiktet mot dörren. På så sätt kommer du undermedvetet alltid känna att du har koll på din omgivning. Försök undvika att sitta med ryggen mot ett fönster för att det kommer göra att du känner dig energimässigt svagare.

Badrummet är platsen där du förbereder dig för och avslutar dagen. Därför ska det vara ljusa färger, mjukt ljus och rent! Vädra ofta för att få ut unken lukt och tänd gärna ett doftljus. Försök ha en stor spegel som gör att rummet känns större och till att hålla spegeln fläckfri för att undvika störande moment.

Köket ska vara en plats som du blir inspirerad på. Försök tänka dig en vit canvas som du ska börja måla på: du vill helst att den ska vara helt tom. På bänkarna ska det stå minimalt med köksutrustning som kan vara störande och istället ha kryddor och fina burkar framme. Ha gärna ett runt köksbord för att främja gemenskap.

Sist men inte minst, i vardagsrummet ska alla i huset samlas och därför ska detta område kännas mest hemtrevligt. Samla bilder på familjen, det kommer göra att hemmet känns sammanhållet. Krydda rummet med växter för att skapa en härlig atmosfär och använd en varm och klar färg på detaljer för att bjuda in till samtal.