Få mobilen att hålla längre

Vi använder mobiltelefoner som aldrig förr. I dagens samhälle äger i princip alla en egen mobil som används till allt från fotografering, slösurfande på webben, spel via appar och såklart kommunikation via meddelanden och samtal. De flesta har sin mobil igång under dygnets alla timmar och det är inte ofta den får vila. Att använda mobilen hela tiden gör såklart att den slits ut, och efter ett par år av konstant användande lägger den av.

Att köpa en ny mobiltelefon är inte billigt. De flesta nya modeller har prislappar på flera tusen kronor. Det gäller även mobiler i budgetklass eller vid rea och olika erbjudanden. Det är därför viktigt att vara aktsam med sin mobil och tänka på att den ska hålla en längre tid. Inte minst för plånbokens skull. För att få mobilen att hålla längre finns flera bra knep att ta till.

Fysiskt skydd av mobilen

mobilDet är lätt hänt att råka tappa sin mobil, och vanliga skador som uppstår är därför krossat skärmglas eller andra sprickor i kanter och hörn. Att mobilen utsätts för detta gör inte bara att den blir mindre tilltalande rent estetiskt, utan det förkortar även livslängden eftersom det lätt uppstår skador på inre komponenter. Ett effektivt sätt att skydda sin mobil är att använda ett tåligt mobilskal. Exempelvis skal till Galaxy A71 kan köpas här. Det finns såklart även skal till de flesta andra modeller såsom olika Samsungs och iPhones. Det fysiska skyddet av mobilen ska inte underskattas som metod för att få mobilen att hålla längre. En trasig kan även leda till att fukt kommer in i mobilen och påverkar funktioner och prestandan på olika sätt.

Hur du använder mobilen

Det är inte endast det rent fysiska som påverkar en mobiltelefons livslängd. Du behöver även försöka tänka på hur du använder själva mobilen för att få den att hålla längre. Exempelvis är det inte att rekommendera att ha mobilen igång 24 timmar om dygnet, utan det är bra att låta mobilen vila ibland. Tänk även på att starta om mobilen med jämna mellanrum. Vidare är det viktigt att alltid fullfölja de senaste uppdateringarna av programvaran och olika system och appar för att inte mobilen ska överbelastas och bli seg i förtid.