Så får du råd med ny bostad

Vill du köpa en egen bostad som du kan inreda precis som du vill? Har du tröttnat på att hyra andrahandslägenheter? Då är det dags att se över bolånemarknaden och hitta ett bolån med bra lånevillkor.

Oavsett om du har en fast anställning eller inte är det möjligt att få ett bra bolån med en rimlig månadskostnad för räntor och avgifter. Hos Nordax bank får du schyssta lånevillkor och ett bolån om är anpassat efter din specifika situation. Du ansöker enkelt online och kan vara trygg med att din ansökan granskas av bolånespecialister som du även får personlig hjälp av under låneprocessen.

Praktiska tips vid bostadsköpet

Innan du köper en ny bostad är det viktigt att se över din nuvarande ekonomiska situation och se till att undvika de vanligaste misstagen vid bostadsköp. Räkna ut hur stora dina utgifter och inkomster är i snitt varje månad för att avgöra hur stort bolån du har råd med. Undersök också bostadsmarknaden i det område du vill flytta till för att få en uppfattning om priserna. Ju mer centralt en bostad ligger desto dyrare är den och därför kan det löna sig att flytta en bit utanför de mest centrala delarna av den stad du vill bo i. Tänk dock på att om transportkostnaderna blir större kan det löna sig att bo mer centralt trots att bostaden är dyrare där.

Glöm inte bort att även räkna med extra kostnader som uppkommer i samband med flytten till den nya bostaden. För att kunna inreda bostaden på ett personligt sätt kommer du att behöva köpa nya möbler och andra inredningsdetaljer. Kostnaderna för inredning blir extra höga om du flyttar hemifrån för första gången eller flyttar från ett litet boende till ett större. Gör gärna en inredningsbudget vid flytten där du skriver upp den ungefärliga kostnaden för renovering och inköp av inredning. Det går att lyckas med inredningen på en liten budget genom att inreda med loppisfynd eller måla om gamla möbler. Gröna växter, posters och textilier är andra smarta inredningsdetaljer som inte kostar mycket men som skapar en genomtänkt helhet i ditt hem.

Tips vid köp av bostad

  • Ta kontroll över din ekonomi med en bra budget
  • Välj en seriös långivare med bra bolånevillkor
  • Lägg undan pengar till nya möbler och annan inredning