Så blir du 2020’s smyckesfashionista

Smycken har alltid varit populärt för att pynta sig, oavsett om det gäller kvinnor eller män. Även i smykesbranschen pågår en ständig förändring när trenderna avlöser varandra. Med smycken kan du komma långt, även om du är ganska enkelt klädd i övrigt. Såhär kan du inspirera till en het look under hösten 2020.

Antalet smyckesdesigners blir allt större, Efva Attling är bara en av dessa som säljer vackra och trendiga kollektioner som inspireras av den nordiska naturen. Oavsett om du gillar spexiga smycken med stora detaljer eller om du gillar den avskalade stilen så kan smycken förändra hela din look och göra dig kvällsfin på ett kick. Under 2020 ser du trender bland smycken såsom kedjor, silver och guld blandat, samt riktigt stora och pampiga stenar.

Kedjan finns överallt

Har du alltid trott att en kedja endast lämpar sig runt halsen eller runt handleden? Tänk om för under 2020 ser du kedjor även i ringar och örhängen, gärna riktigt tunna kedjor med en enkel sten, diamant eller pärla – äkta eller oäkta spelar ingen roll. Det kan vara snyggt att trä på många olika kedjeringar med små och sirliga stenar på fingrarna och fortsätta med halskedjor i olika längder, långa örhängen i form av kedjor och vidare till ankelkedjor med en snygg detalj på. Många tunna kedjor ger en enhetlig look och passar till de flesta outfits, gärna enfärgade plagg så att kedjorna syns mer.

Blanda silver och guld

Silver och guld tillsammans har ofta setts som motsvarighetens no-no inom mode – rött blandat med rosa. Länge har det sagts att det är en ful kombination men idag är det andra bullar. Numera är det ursnyggt att matcha guld- och silverringar eller varför inte kombinera ett silverörhänge med ett guldörhänge? Hänga två stora halsband runt halsen – ett i silverfärg och ett i guldfärg. Det kan vara häftigt att matcha denna kombination till ett par metallfärgade leggings eller silverfärgade boots lagom tills dess att kylan tränger sig på. Då sticker du dessutom ut lite extra i höstmörkret och lyser upp tillvaron med allt glitter. Fint till fest men lika tufft att ha på dig till skola eller jobb.

Välj gärna smycken som skiljer sig lite från varandra så att det inte blir för enkelt. Använd till exempel en enkel silverring utan sten och den andra i guld med en diamant eller briljant.

Maxa outfiten med stora smycken

En vanlig enkel t-shirt eller en vit intetsägande blus blir plötsligt fantastiskt elegant om du spär på med stora smycken, gärna i flera färger. Tänk dig de där stora egyptiska halsbanden eller ringarna som egyptierna bar för många tusen år sedan. Dessa är tillbaka, uppdaterade till 2020’s olika looks. Ju fler färgglada stenar desto bättre och om du vill köpa ett helt set med både halsband och matchande örhängen som passar så är det ännu bättre. Komplettera med en liten läderväska eller börs att hänga runt halsen, nästan som ett halsband. Då är du helt rätt ute och kan ta dig an hösten 2020!