Gör ditt hem hemtrevligt!

Har du fastnat i inredningsträsket och vill göra ditt hem mindre sterilt och mer hemtrevligt? Då finns det en hel del saker du kan tänka på. Här är våra hetaste tips som tar ditt hem till en ny nivå.

Ibland fastnar en i vissa mönster när det kommer till inredning och det kan vara lätt att välja enbart en stil och köra den genomgående i hemmet. Detta kan göra att inredningen känns opersonlig och steril. Ett hem ska spegla vem du är för att få såväl gäster som boende att känna att det är hemtrevligt. Nedan listas några enkla tips som kan ändra ditt tänk och ta ditt hem till en ny nivå.

 

  • Blanda nytt och gammalt

 

Det är en underskattad trend att blanda nya och gamla attiraljer i ett hem. Ett hem med bara nya saker kan kännas opersonligt och ett hem med bara gamla saker kan kännas ofräscht. Det gäller att hitta en jämn balans.

 

  • Bädda slarvigt

 

Det är sen gammalt att det ska bäddas noga och tajt, men det är något du ska lägga bakom dig. Att bädda slarvigt gör att hemmet ser mer ombonat ut och det går dessutom mycket snabbare!

 

  • Lager på lager

 

Tyger, kuddar, täcken och filtar – det är saker som får ditt hem att se 100 gånger mer hemtrevligt ut än vad du kan tro. Det är mjukt och ger därför ett inbjudande intryck. Du kan slänga dit en extra filt i soffan eller ytterligare ett överkast på sängen. Det kommer direkt att se mer ombonat ut. 

 

  • Mixa olika material

 

Metalliska detaljer är ett bra komplement till trämöbler och kan ge en industriell känsla i hemmet. För att inte ge rummet ett för hårt uttryck ska du använda dig av luftiga gardiner och mycket kuddar tillsammans med filtar. Det skapar en bra balans mellan materialen och ger ett mer ombonat intryck av rummet.

 

  • För in mönster i hemmet med tejp

 

Du kanske är en person som gillar att ha det neutralt i hemmet, men faktum är att mönster i regel ger ditt hem ett mer ombonat intryck. Du kan enkelt föra in mönster i dekor och kuddar men om du verkligen gillar mönster kan du köpa dekortejp eller washitejp för att sätta din egen prägel på väggarna eller möbler.