Mer trygghet med en dörr!

Tänk att en dörr kan göra så mycket för ens säkerhet. Ditt hem är din borg, så säger uttrycket. Tyvärr kan inkräktare ibland negligera det och tränga sig på och in i ditt kära hem och äventyra hela din trygghet. Gör din borg ännu lite säkrare genom att installera en säkerhetsdörr från Dörrakuten.

Om du byter ut din dörr till en säkerhetsdörr får du många fler fördelar på köpet än att bara känna dig säkrare. Säkerhetsdörrar dämpar ljudet från trapphuset vilket är skönt under sena nätter och tidiga morgnar när tidningsbudet kommer. De hindrar tjuvar från att bryta sig in och de motar eldsvådor så att du lättare kan ta dig ut någon annanstans.

Värme-, inbrott- och ljudisolering

De tre egenskaperna som nämns i rubriken berättar det mesta om säkerhetsdörrar. Idag är det extremt viktigt att säkerhetsdörrar:

  • Dämpar ljudet från omgivningen
  • Tryggar mot brand
  • Gör det svårt för tjuvar att tränga sig in

En säkerhetsdörr ska alltså ha samtliga av dessa egenskaper i samma dörr. Dock finns det givetvis varianter som koncentrerar sig mer på det ena eller det andra beroende på önskemål.

Du kan hitta olika material i säkerhetsdörrar beroende på vilken estetik du är ute efter. Stål och trä är det vanligaste och ståldörrar brukar vara vanligare i industrilokaler. Dock kan stål vara riktigt snyggt i ett minimalistiskt hus.

Bra med säkerhetsdörrar i tätbefolkade områden

Det kanske är svårt att tro men i tätbefolkade områden kan det ibland vara bättre att skaffa sig en säkerhetsdörr. Det sker nämligen fler lägenhetsinbrott just där. Förorter och utsatta områden tenderar att ha högre kriminalitet och skrämsel till tystnad är vanligt. Att göra det så svårt för tjuven som möjligt och på så sätt skydda sina nära och kära utan att behöva ge sig in i konflikter är därför ett första steg att ta.

Om din hyresvärd ännu inte har satt in säkerhetsdörrar kan du faktiskt be om att få det. Vissa hyresvärdar slarvar och snålar och då kan det vara bra att gå till Hyresgästföreningen eller gå ihop flera hyresgäster och be om att alla ska få dörrarna. Tänk på att ni betalar en hyra och ska därför få valuta för pengarna!